Blij ei

23 september 2023
tekst en foto: Erwin Hagen

Het Zeistermagazine bestaat 20 jaar. Dat is een mooi jubileum. In dat kader blikken we als columnisten terug. Ik kijk graag vooruit.

Ik ben begonnen met schrijven in 2018. Ik trad toen uit dienst bij MeanderOmnium. De welzijnsorganisatie van Zeist. En, als ik geen blad voor de mond neem: een van de beste welzijnsorganisaties van Nederland. Mensen een mooie toekomst bieden, een samenleving beter maken was onze doelstelling. Ik was daar in 2010 begonnen als directeur. Sinds 2004 wonen wij als gezin in Zeist. Onze kinderen zijn echte Zeistenaren.

In de omgeving van Sliedrecht, rondom het bedrijf Chemours, is de concentratie PFAS zo hoog dat het zelfs gevaarlijk is om een eitje van je eigen kippen te eten. Vanwege privé-omstandigheden woon ik nu in Voorthuizen. Een prachtige omgeving, op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. In een omgeving waar het ei centraal staat.

Ik blijf bij Zeist betrokken. Door mijn gezin, diverse bestuursfuncties, Sinterklaas en het Zeistermagazine. En nu leef ik ook in de wereld van het ei. Hier, in Voorthuizen, is er een automaat waar je 24 uur per dag eieren kunt kopen.

Kip of ei? Automaat of zelf doen?
Ik weet het niet.

Wat ik wel weet is dat we netjes met elkaar en de aarde moeten omgaan. Zodat we veilig een eitje van onze eigen kippen kunnen eten. En, hoe mooi zou het zijn als we in Zeist, als eerste gemeente in Europa, een 24 uurs automaat hebben waar je een aanzet tot geluk kan kopen?

Een ‘blij ei’ automaat.
 

Bijdrage: 
Column: 

 


Erwin schreef eerder:
Afscheid van Austerlitz

Meer over blije eieren:
Zou een hond ook piekeren?

Volgende column:
Een wereld zonder ruis

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.