Ben van den Dungen Trio in het Jazzcafé Zeist

3 mei 2023
tekst: JAW-Z

“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten”, zei Louis Armstrong ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor het Ben van den Dungen Trio. Zondag 14 mei staan zij om 17 uur op het podium van het Jazzcafé Zeist in de Orangerie van Slot Zeist.

Ben van den Dungen – sax
Vincent Koning – gitaar
Steve Zwanink – contrabas

Jazzmuziek van de filmische dertiger jaren en de glorietijd van de jazz
De tijd dat jazzmuziek de belangrijkste bijzaak van het leven was. De dertiger jaren zorgden voor de bloei van deze spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op zoals bijvoorbeeld het orkest van Duke Ellington. Karaktervolle saxofonisten zoals 'The Bean' Coleman Hawkins en 'The Brute' Ben Webster maakten furore en werden omarmd door het publiek.

U daalt af in de nachtclubs, het laatste geroezemoes verstomt, de musici verschijnen op het podium en het avontuur begint. Muziek met een grote dosis nostalgie en een “happy feel”.

Tickets zijn te koop via deze link: https://www.slotzeisthoreca.nl/product/slot-zeist-jazzcafe-14-mei/

Het jazzcafé Zeist is een samenwerking van de Stichting Jazz And World Music Zeist (JAW-Z) met Slot Zeist met medewerking van het Nationaal Podiumplan. De concerten in de mainstream jazz (denk aan Ella Fitzgerald, Stan Getz, Oscar Peterson, etc.) vinden plaats in de splinternieuwe Orangerie van Slot Zeist (Zinzendorflaan 1). De concerten vinden plaats in informele sfeer en starten om 17.00 uur.

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.