Benefitconcert voor het Hospice

19 maart 2022
tekst: Wil Spronck; foto: Carolien Paasman

Beauforthuis organiseert op zondag 27 maart een benefietconcert voor hospice Heuvelrug. Schubert’s Winterreise is een monument in de klassieke canon, een mijlpaal in de ontwikkeling van de romantiek en van de muziek in het algemeen. Hét muziekstuk waarmee de romantische stijl, de nadruk op en ondeelbare aandacht voor de eigen emotie doorbrak en de toekomst van de muziek vorm gaf. De eigen emotie als uitgangspunt van tekst en muziek: Die Wille zur Musik.

Gebaseerd op een verhaal van liefde en verdriet dat Wilhelm Müller in 24 gedichten vorm gaf. En waar Franz Schubert zijn eigen verhaal van maakte door de woorden muzikaal te interpreteren. Hij schreef op de teksten melodieën en pianobegeleiding waarmee hij een kathedraal van muziek schiep voor ons allemaal, uitdrukking van onze diepste emoties in zang en piano voortstuwend in 24 liederen naar een onontkoombaar einde, om voor eeuwig van te genieten.

Wees welkom en luister naar hoe een enthousiast lokaal gezelschap deze bijzondere winterreis op de bühne van het Beauforthuis brengt. Muziek en verhaal in een boeiende combinatie.

Richard Botman, Wil Spronck, Ko Melis, Ron Kuijper – zang
Roel van Kuppevelt – piano

Datum: zondag 27 maart 2022 aanvang: 11.00 uur
Kosten: de kaarten zijn €10,= per stuk en zijn te bestelling via de link: https://podium-beaufort.nl/evenement/2022-03-27-die-winterreise/

Ans Pereboom is bestuurslid van Stichting Vrienden van hospice Heuvelrug. Ze vertelt in de Nieuwsbode dat er jaarlijks 40.000 euro extra nodig is om het hospice draaiend te houden. Ziektekostenverzekeraars betalen verzorging, verpleging en verblijf van ongeneeslijk zieke mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden die niet thuis kunnen blijven. Gasten betalen een eigen bijdrage van 50 euro per dag. De Stichting Vrienden-van betaalt de bijdragen voor mensen die dat niet kunnen. Ook betaalt die Stichting zaken als de specifieke kookcursus voor vrijwilligers, de aromatherapie, de voetmassage en andere zaken die het leven veraangenamen.

Lees het hele interview in de Nieuwsbode hier: https://www.denieuwsbode.nl/nieuws/overig/800741/benefiet-voor-hospice-heuvelrug
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Volgende bijdrage:
Lenteconcert Zeister Muziekdagen 2022

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.