Alex Roeka: Nachtcafé

10 februari 2024
tekst: Peter Funcke; foto: Theo Auenaerd

In zijn nieuwe theaterprogramma Nachtcafé duikt Roeka het verleden van zijn laatste vijf cd’s in om nog een keer de hoogtepunten daarvan tot leven te wekken in zijn eigen gedroomde nachtcafé.

Als het werelds gedruis verstomt en de meesten van ons onder de wol kruipen, gaat de deur van het nachtcafé open en druppelen langzaam de nachtelijke schimmen binnen. Eenzamen, verliefden, dieven, bannelingen, zoekers, alcoholisten, dealers, muzikanten, prostituees, miskende dichters en ander randvolk dat niet gedijt in het harde, meedogenloze licht van de dag.

Met hen komen ook de diepe gevoelens aan de oppervlakte, de gevaarlijke fantasieën, de verboden emoties die overdag met vreemde ogen bekeken worden, maar in de nacht geaccepteerd worden als onlosmakelijk met het leven verbonden.

Dit is de wereld waarin Alex Roeka zich thuis voelt en zijn inspiratie vindt. Zijn eerste show in het Beauforthuis (11 februari) was snel uitverkocht; daarom geeft hij op donderdag 16 mei een extra voorstelling!

Nieuwe Dromen
Voor zijn vorige programma ‘Nieuwe Dromen’ ontving Alex de Poelifinario Kleinkunstprijs 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Aldus de VSCD-cabaretjury: “Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes”.

Het Parool: “Alex Roeka heeft met Nieuwe dromen een prachtige theaterbiografie gemaakt. De liederen en verhalen contrasteren fraai, en zijn van een hoog niveau. Gortdroge humor.”

Theaterkrant.nl: “Roeka is een intrigerende tekstschrijver, die je tot luisteren dwingt…rauw romantische-topteksten, die echt beklijven. Roeka zal nooit een lachebekje worden, maar dit keer gaan zijn mondhoeken en die van het publiek regelmatig omhoog. Roeka op zijn best”.

Alex Roeka: Nachtcafé
Beauforthuis, Wouderbergseweg 70, Austerlitz
Extra voorstelling
Donderdag 16 mei, 20:15 uur
Prijs: € 27,50 / € 22,50

Koop hier kaarten: https://tickets.beauforthuis.nl/nl-NL/Show/Details/6616

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Alex Roeka:
The Bullfight: creatieve boek- en albumpresentatie

Binnenkort ook in het Beauforthuis:
Buddy to Buddy van start

Volgende bericht:
Ondernemershuis Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.