Folk Podium

Vrijdagavond 14 september 2018
Irish Night

Folkpodium Zeist presenteert: Four of a Kind
Aanvang: 20.30u, zaal open: 20.00u
Entree € 12,50
Info en tickets: www.folkpodiumzeist.com

Elke tweede vrijdagavond van de maand treden bands op met vooral Keltisch repertoire in een ontspannen kroegsetting.
De jonge talenten van Four of a Kind spelen hun krachtige, dansbare jigs en reels met een dosis energie die je buiten Ierland zelden tegenkomt.
Met doedelzakmaestro Michael Boere, simultaan harmonica-bouzoukispeler Tijn Berends, swingende fiddler Michelle Boere en bodhránbeuker Suzanne Leeuw heeft Four of a Kind precies de juiste combinatie van instrumenten en temperamenten om hun muziek naar het hoge niveau van vaardigheid en energie te brengen dat typerend is voor moderne Keltische muziek.

Zondagmiddag 23 september 2018

Folkpodium Zeist  presenteert:  Schraapstaal – nederfolk & dans
Entree € 10,00
Aanvang: 15.00u, zaal open 14.30u
Reserveren: www.folkpodiumzeist.com

Nederlandstalige folk: bestaat dat? Natuurlijk! 

Schraapstaal laat zien dat net als in landen als Ierland, Zweden, Italië en Frankrijk ook in Nederland een herkenbare folktraditie bestaat met oude en nieuwe liedjes die de volksaard blootleggen. De rode draad van het luisterprogramma is echte, echtelijke en buitenechtelijke liefde in de Nederlandse folk. Literaire pareltjes en humoristische tragedies wisselen elkaar af.

Na de pauze wordt de helft van de zaal een dansvloer en speelt Schraapstaal balfolk. Dat is een bal met muziek zoals jigs, cercles, scottishes, polka’s en polska’s, bourrées, walsen, mazurka’s en andro’s om iedereen aan het dansen te krijgen. Voor wie balfolk niet kent wordt een korte dansintro gehouden waarin een aantal vaak gespeelde dansen worden uitgelegd, zodat we meteen mee kunnen doen.

www.schraapstaal.nl

Andere voorstellingen in september:

Zondag 9 september  2018
Jazz Club Zeist met: The Blue Pelicans
Aanvang: 14.30u
Info en reserveren: www.jazzclub.nl

The Blue Pelicans - De band heeft haar wortels in de Verenigde Staten, voornamelijk in Louisiana; de Pelican State. Blue Pelicans speelt boogie woogie, blues, Caribische ritmes, mardi grass streetbeat en New Orleans. Funk en jazz wisselen elkaar af.

Bezetting
Bruno van Akoleyen – trompet,Tom Callens -  klarinet, saxsen, Jasper van Pelt - trombone , Jet Stevens – contrabas, Philippe Desmet – drums, Emile van Pelt - piano

Dinsdagmiddag 11 september 2018
ASZ-Lezing: Opruimen en afstand doen van dierbare spullen     
Spreker:  Mirjam van Esterik (1964) is professional organizer
Tijd: 15:00u-17:00u, Zaal open: 14.30u
Entree: € 5,00 Leden ASZ / Vriend TT € 3,50

 Wie wil dat niet, wonen en leven in een opgeruimd huis? Als je ouder bent, is het wellicht nog belangrijker: het is gemakkelijker om een opgeruimd huis op orde te houden en spullen te vinden. Het scheelt ook tijd en gedoe als u kleiner gaat wonen. Met een opgeruimd huis heeft u bovendien geen zorgen over uw materiële bezittingen als u er zelf niet meer bent.

We nemen diverse onderwerpen onder de loep:

  • Waarom bewaren we (zo veel) spullen?
  • Hoe kun je anders naar bezit kijken?
  • Resultaatgericht opruimen.
  • Opruimen voor je doodgaat (is niet verdrietig).
  • Oplossingen als het niet lukt om zelf op te ruimen.

Mirjam van Esterik (1964) is professional organizer en helpt mensen met opruimen en afstand doen van dierbare spullen. Zij zegt hierover: “Doorgaans werk ik op individuele basis om mensen te helpen met opruimen. Ik wil mijn kennis en ervaring echter ook delen met anderen. Daarom geef ik graag lezingen over dit onderwerp. Sommige mensen hebben maar een klein zetje nodig om te gaan opruimen en wegdoen. Ik hoop dat deze lezing hen daarbij helpt.”
Meer informatie kunt u vinden op haar website www.schonelei365.nl.

Vrijdagmiddag 14 september 2018
Meezingcafé
o.l.v. Arie Perk
Aanvang: 15.00u
Entree € 9,00 incl. hapje/drankjes
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl
 

Zaterdagavond 15 september 2018
Wereldwijd Vertelcafé Zeist, met een feestelijke verhalenmenu! 

Een nieuwe traditie bij het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is dat we in september het seizoen openen met gezamenlijke maaltijd voorafgaand aan het reguliere Vertelcafé. Uiteraard worden er ook al tijdens de maaltijd tussen de gangen door verhalen verteld. Vertellen en luisteren doet ontmoeten. Samen eten doet dat ook!

De crew van het Torenlaantheater verzorgt een smakelijk drie-gangen menu. En de Werkgroep Zeist Vertelt zorgt ervoor dat er weer diverse vertellers komen met eetverhalen in verschillende geuren, kleuren en smaken. Verhalen van ver en dichtbij, waargebeurd en fictie, dromerig en realistisch!

We hopen dat je er allen weer bij bent om de start van het nieuwe seizoen te vieren. Van harte welkom!  Graag opgeven via de website www.cultuurzeist.nl/vertelcafé als u mee wilt eten.

Na de maaltijd (vanaf 17.30 uur) start om 20 uur weer het reguliere Vertelcafé met zes vertellers en muziek. Hiervoor is aanmelding niet nodig. Het wordt weer een vertelavond om nooit te vergeten.

Alles op een rijtje
Datum: zaterdagavond 15 september 2018
Locatie: Torenlaantheater, Torenlaan 38 Zeist
Zaal open: 17.00 uur
Aanvang maaltijd met verhalen: 17.30 uur
Kosten maaltijd (excl. drankjes): € 17,50
Aanvang "gewone" vertelcafé: 20.00 uur.

Opgeven voor deelname aan de maaltijd: graag vóór 8 september 2018 door het overmaken van € 17,50 pp via www.cultuurzeist.nl/vertelcafé.

Na de maaltijd start het reguliere Vertelcafé van 20 tot plm. 22 uur.

Toegang: wat u in de hoed stopt! Deze opbrengst is bestemd voor o.a. het betalen van de zaalhuur. Geen contant geld bij de hand? Met de bankpas kun je ter plekke ook de gift overmaken. Dan is die gift ook gelijk voor 125% aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting.

 Zelf vertellen op het open podium? Stuur dan een berichtje naar zeistvertelt@gmail.com.

 

Zaterdagavond 22 september 2018
ASZ-dansen
Dansavond met de band “DANE”
Aanvang 20.00 uur, zaal open 19,30u
Entree € 10,00. Leden ASZ en VriendTT  € 8,00
Tot 20.00 uur is de koffie/thee gratis.

Informatie: Jeanette Herder 030 691 68 59

Het nieuwe dansseizoen wordt zaterdagavond 22 september geopend door de ons inmiddels bekende band ‘Dane’ met zangeres Hanny.
Velen hebben het vorige seizoen al gedanst op hun muziek en hebben daar erg van genoten.
Voor ons een goede reden om deze band weer uit te nodigen. Dus dansliefhebbers, voetjes van de vloer. De vele nieuwe leden zijn van harte welkom om een danspasje te komen maken. Dat geldt ook voor de leden die de afgelopen seizoenen onze danslessen hebben gevolgd.
Ook niet-leden zijn welkom, dus neem een introducé mee. We maken er een mooie en fijne dansavond van!

Aanvang en duur:
Van 20.00 tot 23 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur

Locatie:
Torenlaan Theater, Torenlaan 38 (zij-ingang).

Kosten:
Deze bedragen € 10,-; voor leden van ASZ echter slechts € 8,--.
Tot 20.00 uur is de koffie/thee gratis.

Informatie: Jeanette Herder 030 691 68 59
 

Dinsdagmiddag 25 september 2018
ASZ-Lezing: Levenstestament
Spreker: mevrouw Marjolein Elings, notaris te Zeist.
Tijd: 15:00u-17:00u, Zaal open: 14.30u
Entree: € 5,00 LedenASZ/VriendTT € 3,50

Wie behartigt uw belangen als u het zelf niet meer kunt?

Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat u een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken.

In die situaties is het goed erover na te denken wie uw financiële belangen en medische wensen gaat behartigen als u dit zelf niet kunt. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. In wie heeft u het volste vertrouwen? Neem tijdig de regie in handen om alles volgens uw wensen en behoeften te laten vastleggen in een levenstestament of volmacht.

Zaterdag 29 september  2018
Zeist Lacht: Stand up comedy met aanstormend en gevestigd talent
Aanvang 20.30u
Entree: € 7,50
Info: www.aotevents.nl
Reserveren: www.torenlaantheater.nl

Vergeet de sportschool en kom je buikspieren trainen bij ZEIST LACHT: TRY-OUT, COMEDY NIGHT.

Duik op deze zaterdagavond mee in de fascinerende wereld van stand-up comedy met aanstormend en gevestigd talent uit binnen- en buitenland. Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek. Met alleen deze ingrediënten bezorgen een aantal comedians en een MC u een geweldige avond.
Said el Hassnaoui ook wel bekend als WestSaid is een entrepreneur, presentator en stand-up comedian. Said is iemand bij wie je al moet lachen als hij opkomt. Met zijn hoge energie houdt hij het publiek met gemak in zijn ban. Een leuke verhalen verteller die van begin tot einde boeit.

Hij heeft een line-up samengesteld bestaande uit gevestigde namen en aanstormend talent. Comedians en een MC die nieuwe grappen komen vertellen en uitproberen’.