Kerstconcert Muziekschool De Bilt-Zeist

 
Bij kerst hoort muziek en daarom verzorgt KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist (voorheen de Zeister Muziekschool) ook dit jaar weer een groots kerstconcert op zaterdag 16 december in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 te Zeist.

Onder het genot van een glaasje glühwein of ander drankje kan iedereen (gratis) genieten van een gevarieerd muzikaal aanbod, gezongen en gespeeld door de leerlingen van Muziekschool De Bilt-Zeist. Zij zetten hun beste beentje voor om een prachtig concert te verzorgen met klassieke- en lichte muziek en alles wat daar tussenin zit. Stadsorganist Willem Harold Boog speelt en een groot koor brengt bekende kersthits die iedereen mag meezingen.

Dit jaar staat het concert in het teken van Serious Request van 3FM; bezoekers wordt een bijdrage gevraagd, die vervolgens persoonlijk door leerlingen van de Muziekschool naar het Glazen Huis in Apeldoorn wordt gebracht. Het goede doel dit jaar is het Rode Kruis, die verscheurde gezinnen in conflictgebieden weer samenbrengt. Een mooie kerstgedachte. Iedereen is van harte welkom. Tip: kom op tijd, want er is beperkt plaats.

Kerstconcert KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist
Zaterdag 16 december, 15.00 uur
Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist
Entrée gratis (bijdrage voor Serious Request is zeer wenselijk)  + gratis drankje na afloop

Meer info: https://kunstenhuis.nl/agenda/kerstconcert-oosterkerk-zeist/

 

Ook bij KunstenHuis deze maand: 

Decemberexpo 1 t/m 22 december

In 2000 werd de Decemberexpo voor het eerst georganiseerd door een aantal betrokken en enthousiaste docenten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een traditie, waaraan elk jaar een ander goed doel gekoppeld wordt. Dit jaar zijn dat twee van onze eigen zorgprojecten die vallen onder de afdeling Cultuur & Samenleving.

Uniek palet is een atelier voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en wordt georganiseerd in samenwerking met Kwintes. Het project Schilderen plus richt zich op mensen met beginnende dementie en biedt hen de gelegenheid zich creatief te uiten en in contact te blijven met anderen. Schilderen PLUS is een samenwerkingsproject met MeanderOmnium, Netwerk Dementie Zeist/Vitras en Steunpunt Mantelzorg.

Voor beide projecten geldt dat er extra financiële middelen nodig zijn om de voortgang te kunnen waarborgen, daarom zal de gehele opbrengst van de decemberexpo deze projecten ten deel vallen.

Zowel cursisten als docenten van de beeldende afdeling doneren hun werk ten behoeve van de Decemberexpo en het goede doel. Met elke aanschaf heb je dus een origineel creatief kadootje voor de feestdagen én help je deze projecten voortbestaan!

De expo en dus de verkoop begint op vrijdag 1 december om 17:00 uur. Daarna elke werkdag tot 22 december te bezoeken aan de Egelinglaan 2b in Zeist (zie onderstaande kaart) van 10 tot 16 uur. Er kan met pin en contant betaald worden en OP = OP…