Eind maart is het weer Boekenweek!

 
Eind maart is het weer Boekenweek!

Schrijf het maar alvast in uw agenda: van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek bij boekhandel Kramer & van Doorn. Het thema was in de aanloop van deze week al veel reden tot discussie, namelijk De moeder de vrouw.
Dat betekent dat tijdens deze week, waarin het boek gevierd wordt, boeken over moederschap centraal staan. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

Boekenweekgeschenk
Wie tijdens de Boekenweek voor minimaal €12.50 aan boeken koopt, krijgt van ons het Boekenweekgeschenk cadeau. Het geschenk is dit jaar geschreven door Jan Siebelink en heet Jas van belofte.
Als Arthur met hoge snelheid per ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, is hij er zeker van dat hij bezig is het leven te verlaten. Al bijna vanaf de andere zijde overziet hij wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is.
Op zondag 31 maart is het Boekenweekgeschenk bovendien uw treinkaartje: die dag kan op vertoon van het boekje de hele dag gratis gereisd worden door heel Nederland!

Boekenweekessay
Ook ieder jaar een must: het essay. Dit keer geschreven door Murat Isik, die op dit moment alle literaire prijzen wint met zijn roman Wees onzichtbaar.
Mijn moeders strijd beschrijft de onvermoede emancipatiestrijd van Murat Isiks moeder Aynur: van haar geboortedorp Baltaş tot haar jaren in de Bijlmer, waar ze nog altijd woont en werkt. Mijn moeders strijd is een prachtig, ontroerend portret van Isiks moeder, zijn inspirator en grote voorbeeld. Het essay is alleen tijdens de Boekenweek te koop en kost slechts € 3.75

Een avond met Hugo Borst
Als er iemand is die bekendheid heeft verworven met boeken over zijn moeder, is het Hugo Borst wel. Wij hebben hem uitgenodigd en de auteur zal op 27 maart een lezing komen houden over zijn twee boeken Ma en Ach moedertje. Deze lezing organiseren we samen met stichting Literair Zeist en RCC Idea en zal daarom niet bij ons in de winkel, maar in het gebouw van de bibliotheek plaatsvinden. Kaarten zijn nu via ons of de website van de bibliotheek verkrijgbaar!

Datum: woensdag 27 maart 2019
Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Tijd: 20:00 - 22.00 uur
Kosten: € 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Tot ziens in boekhandel Kramer & van Doorn aan de Slotlaan! 
(Ook voor boeken die niet over het moederschap gaan!)