Twee wel heel bijzondere lezingen

Boekhandel Kramer & van Doorn organiseert de komende periode twee wel heel bijzondere lezingen, waarvoor u als lezer van het ZeisterMagazine natuurlijk ook van harte welkom bent!

Jan Brokken, een Nederlandse auteur in het rijtje van Harry Mulisch en W.F. Hermans, geeft een lezing naar aanleiding van het in oktober te verschijnen boek ‘De rechtvaardigen’. Jan Brokken zal vertellen over zijn boek, vragen beantwoorden en aansluitend zijn boeken signeren. Vanwege de te verwachten interesse organiseert de boekhandel deze lezing samen met onze collega's van  boekhandel Broese, in de Janskerk te Utrecht. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, bestel dan tijdig uw toegangsbewijs. U bent van harte welkom!

Over De rechtvaardigen:
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans-Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Het verhaal van die Nederlandse consul, Jan Zwartendijk, is even verheffend als heldhaftig. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit. Hij werd bij zijn actie geholpen door zijn Japanse collega in Kaunas en de Nederlandse ambassadeur in Riga. In 1997 kreeg hij postuum de Yad Vashem-eretitel ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Datum: woensdag 17 oktober | aanvang 19.30 uur
Locatie: Janskerk, Janskerkhof 26, 3512 BN Utrecht
Toegang: € 7,50 (Als vriendenkaarthouder betaalt u € 6.-)
Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar in de winkel!

 

Wegens gebrek aan belangstelling gaat de lezing van Mirjam van Hengel helaas niet door!

Op 4 september verschijnt Een knipperend ogenblik van Mirjam van Hengel, een portret van het leven en werk van schrijver Remco Campert.

Op woensdagavond 12 september komt Mirjam van Hengel een lezing geven bij boekhandel Kramer & va Doorn over haar nieuwe boek! Zij sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren en schreef een intiem, scherpzinnig en ontroerend boek waarin u Campert leert kennen in alle nuances die zijn persoonlijkheid en zijn werk recht doen! Op deze avond zal Mirjam alles vertellen over de totstandkoming van haar biografie, vragen beantwoorden en aansluitend haar boeken signeren.

Datum: woensdag 12 september | aanvang 19.30 uur

Locatie: Boekwinkel Kramer & van Doorn, Slotlaan 221 Zeist

Toegang: € 7,50 (Als vriendenkaarthouder betaalt u € 6.-)

Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar in de winkel, of online te reserveren via info@kramerenvandoorn.nl

 

Graag tot ziens op één van onze lezingen. Maar we organiseren veel meer: kijk voor het totale aanbod op onze website www.kramerenvandoorn.nl