‘MY BRAINBOX’

 
30 maart 2019  Beauforthuis i.s.m. Oosterkerk Zeist 

‘MY BRAINBOX’

‘Brainbox’ is het gelijknamige eerste studioalbum van de Nederlandse progressieve rockband Brainbox. Dit album wordt beschouwd als een van de meest legendarische in de Nederlandse rockgeschiedenis.

Het album is opgenomen door de oorspronkelijke bezetting van Brainbox. De band heeft in deze samenstelling maar kort bestaan, omdat Jan Akkerman eind 1969 werd weggestuurd door manager John B. van Setten nadat hij repeteerde met het trio Thijs van Leer. Dit was het begin van de band Focus, die veel succes had in binnen- en buitenland. In 1970 besloot drummer Pierre van der Linden om ook over te stappen naar Focus. Voor Brainbox brak een periode aan van veel bezettingswisselingen, zonder Jan Akkerman die verder zijn eigen weg ging.

Jan Akkerman, Bert Heerink en Jan zijn vaste band brengen een stomend live re-issue van dit legendarische album!  Op het menu staan o.a.

‘Dark Rose’, ‘Reason To Believe’, ‘Scarborough Fair’, ‘Summertime’, ‘Sinners Prayer’ en ‘Sea Of Delight’

Daarnaast tijdens deze show een aantal Focus songs!

Jan Akkerman behoeft eigenlijk geen nadere introductie. In vogelvlucht:

 Met de bands Focus en Brainbox wist hij als gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Om zijn bijdrage aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Bovendien werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.

Bert Heerink werd in de jaren 80 wereldberoemd als leadzanger van  VANDENBERG. Halverwege de jaren 90  volgde een uiterst succesvolle Nederlandstalige periode en Heerink beschikt nog altijd over fluwelen stembanden en is daarmee de perfecte ‘strot’  voor ‘My Brainbox’.

Line-up:
Jan Akkerman (gitaar) - Bert Heerink (zang) - Coen Molenaar (toetsen) - David de Marez Oijens (bas) - Marijn van den Berg (drums)

Zaterdag 30 maart 2019

Oosterkerk Zeist i.s.m. Beauforthuis 

Aanvang 20.15 uur

Tickets € 22,50 inclusief pauzedrankje

Verdere info via www.beauforthuis.nl
 

WIN NU TWEE VRIJKAARTJES VOOR DIT CONCERT!

Weet jij wat de debuutsingle van Brainbox was? Ga naar Contact en stuur uiterlijk 23 maart het juiste antwoord in. Onder de goede inzendingen verloten wij twee keer twee vrijkaartjes.