Lopen tot de haan kraait

Column
Ik zit onder een houten tafel van het buitenterras bij ‘De Heren van Zeist’. Binnen lopen bekenden met onbekenden een polonaise. Naast me zit een man die ook niet meeloopt, hij wacht op de juiste groep. Hij is ervan overtuigd dat zijn groep donderdag voorbijkomt, op witte donderdag.
tekst en foto: Ewout Schröder

Hulp bij belastingaangifte

Artikel
Veel mensen vinden het invullen en verzenden van de belastingaangifte spannend. Daarom organiseert Humanitas Heuvelrug samen met de bibliotheek voor alle inwoners van Zeist ook dit jaar weer speciale spreekuren: “Hulp bij aangifte Inkomstenbelasting”.
tekst: Dieuwke de Vries; foto: Catgarina Gerritsen

Vestdijk versus Marsman

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 19: lokale schrijvers. Hoe kan het dat Simon Vestdijk perfect gelukkig leek in Doorn, terwijl Hendrik Marsman schreef: “Ik houd niet van Leiden..., maar mijn God, alles is beter dan Zeist''.
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto’s: Ruud Vermaase

Hart voor Verkeer

Artikel
Arjan Breider is directeur van verkeersadviesbureau Hart voor Verkeer, gevestigd op de Slotlaan. "Verkeer heeft me altijd gefascineerd. Ik heb passie voor mijn vak en ik vind dat de mens in het verkeer centraal moet staan. Daarom heb ik ‘Hart voor Verkeer’, en is dit ook de naam van onze onderneming".
tekst: Arjan Breider

Passie

Gedicht
Ter gelegenheid van de heropening van het pand van het Leger des Heils aan de Weeshuislaan (9 maart 2024) schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg een gedicht over The Passion, dat hij bij de heropening voordroeg.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Jantsje de Boer

Vive la Chanson!

Aankondiging
Mede door het tv-programma Chansons! beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd. Zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse brengen, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev, al vele jaren het chanson naar de theaters. Op vrijdag 12 april staan ze op het Cultuurpodium Den Dolder!
tekst: Johan Ehrlich

Boek & Film: La Nuit du 12

Aankondiging
Op 8 april vertoont Literair Zeist in het kader van de serie ‘Boek & Film’ in bioscoop Figi de film La Nuit du 12, gebaseerd op het boek ‘18.3. Une année à la PJ’. Een niet opgeloste gruwelijke moord blijft twee rechercheurs achtervolgen. Voorafgaand is er een inleiding over de film én het boek door filmkenner Gerlinda Heywegen.
tekst: Ton Stok

Brain Balance in de Boskapel

Aankondiging
In onze moderne maatschappij worden we voortdurend blootgesteld aan een overvloed aan prikkels. De Brain Balance methodiek is een unieke benadering om ons brein in balans te brengen. Je kunt in een kleine groep met deze methode aan de slag in de Boskapel, vanaf donderdag 11 april.
tekst: Caren de Koning; foto: Oefening Baart Kunst

Passion voor Zeist

Column
Wanneer je werkelijk iemand wilt kruisigen, dan realiseer je je pas wat een organisatie daaraan voorafgaat, wie en wat je daar allemaal voor nodig hebt en hoeveel geld dit eigenlijk kost. Maar hopelijk levert deze commerciële, heilige happening ook nog iets op voor de lokale ondernemers in Zeist.
tekst: Marcel Leenders; foto: Dennis Gries via Pixabay

De waarde van vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit

Column
De verkiezingsuitslag en de gang van zaken rondom de formatie geven mij een bezorgd en ongerust gevoel. Maar ik krijg warme voeten als ik fantaseer dat in ons mooie dorp Zeist respect voor waarden en normen, gelijkwaardigheid en solidariteit in weerwil van de landelijke tendensen de richtinggevende basisbeginselen blijven zijn.
tekst: Henny Fokkema; foto: Anja Osenberg via Pixabay

Gospelkoor Reflection Zeist voorziet in grote zangersbehoefte!

Artikel
In deze tijd een koor starten? En binnen een half jaar meer dan 40 koorleden hebben? Het kan in Zeist! Gospelkoor Reflection Zeist staat sinds de prille start in september 2023 onder leiding van dirigent en musicus Remco Hakkert. En dat is nog niet alles, want het koor heeft een eigen 10-koppige band.
tekst: Jannine Manschot; foto’s: Jan Willem Wemekamp

Pages