Raymond van het Groenewoud viert 50-jarig jubileum

Aankondiging
Op dinsdag 23 april speelt Raymond van het Groenewoud weer in de Oosterkerk, ditmaal om zijn vijftigjarige podiumcarrière te vieren. Raymond van het Groenewoud was de eerste artiest die het Beauforthuis programmeerde in de Oosterkerk. Sindsdien komt Raymond er regelmatig terug.
tekst: Peter Funcke, foto’s: site Beauforthuis

Bibliotheek

Gedicht
Ter gelegenheid van een tentoonstelling in de bibliotheek rond de Poëzieweek schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg in opdracht van KunstenHuis Idea het gedicht 'Bibliotheek'.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Mel Boas

Stilte of Storm

Aankondiging
Rondom Dodenherdenking zijn er jaarlijks in het hele land theatervoorstellingen. Dit initiatief staat bekend als ‘Theater na de Dam’. In Theater Slot Zeist speelt op donderdagavond 2 mei het stuk ‘Stilte of Storm’.
tekst: Josine de Vries

Duurzaam Café: duurzame broedplaats LAB Lou

Aankondiging
Op woensdag 17 april organiseert Samen Duurzaam Zeist weer een Duurzaam Café. Dit keer staat het Duurzaam Café in het teken van het recent geopende LAB Lou. LAB Lou is een broedplaats voor sociale, creatieve en duurzame ondernemers uit Zeist en omgeving. De toegang is gratis.
tekst: Saskia Littooij; foto’s: LAB Lou

De mens

Gedicht
Stadsdichter Pauline Pisa schreef het gedicht "De mens", een flirt met Jules Deelder. Ze droeg dit gedicht voor op een kennismakingsbijeenkomst van de nieuwe burgemeester, Joyce Langenacker, met het platform levensbeschouwing en religie, en bij het KZHM-concert ‘De muzikale boekenkast’.
tekst en foto: Pauline Pisa

De TEMU, zelfs in Zeist

Column
Het is rond 18.30 uur in onze wijk Brugakker. De boodschappen zijn overal gedaan, kinderen van sport gehaald. Iedereen in de buurt is thuis en aan tafel. Rust in de buurt en ook thuis. Krant op schoot en dan gaat de bel. Ik hoop op een collecte, maar die zijn er niet zoveel meer. “De TEMU?” roep ik tegen mijn vrouw.
tekst en foto’s: René Scheffer

Lancering Gouden Koets 2.0

Column
Deze morgen is de lancering van de nieuwe Gouden Koets in het Binnenbos. De welvingen van de Gouden Koets komen door het rode doek met het lint heen, en er zijn mensen die daar opgewonden van raken. Wethouder Laura Hoogstraten roemt de passie van de vrijwillige chauffeurs.
tekst: Arend Postma; foto’s: Dick Jeukens

We hebben niemand nodig, toch?

Column
In verkiezingstijd ging ik in de wijk Brugakker langs de deuren om in gesprek te gaan met bewoners. Binnen anderhalf uur sprak ik verschillende mensen die de grip op hun omgeving kwijt lijken te zijn en die denken dat er iets goed mis is in onze samenleving. Het is logisch dat ze dan op een protestpartij stemmen.
tekst: Bob Horjus; foto’s: gegenereerd met Bing Image Creator (AI)

Beaufort

Artwork
Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Dit keer geen oud gebouw, maar de net opgeleverde woontoren Beaufort in Kerckebosch.
tekst en illustratie: Julia Blauw

Speeddaten met het VSBfonds

Oproep
Heb jij een mooi project of idee dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in je buurt? En ben je op zoek naar financiering voor dit project? Op donderdag 18 april van 10:00-16:30 uur zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in Wijkcentrum ’t Volle Hof, om met initiatiefnemers in gesprek te gaan.
tekst en foto: Brigitte Coté en Guus Pengel

Op de thee bij Sholeh!

Aankondiging
Sholeh Rezazadeh is bekend van haar boeken ‘De hemel is altijd paars’ en ‘Ik ken een berg die op me wacht’. Op vrijdagavond 12 april is deze bijzondere schrijfster bij Kramer & van Doorn in de boekwinkel te gast om te vertellen over haar boeken. De toegang is gratis en er is thee en iets lekkers!
tekst: Olaf Tigchelaar

Pages