" />
 

Hét internetmagazine over Zeistenaren
 

 

filmportret Wereldreis 2014 < klik hier
 

HOMEStelling van de maand

Het Dorpsplan Austerlitz van de gemeente Zeist moet dit najaar gereed komen.
 
   

Foto van de maand

Uitslag:
Het is de sokkel van het Wilhemina monument in het Wilhelminapark.

   
    
Iets opzoeken?

Meld je aan als lezer!
Ontvang elke maand een bericht over de nieuwe editie.
Redactie:
Steven Spaargaren
Spaargaren Communicatie 2012

Hosting: DutchNet
Het begint allemaal bij ontmoeting.... | Afdrukken |
gastaantafel_-1_2011.jpg 

 Gast aan tafel

1 september 2012
tekst: Steven Spaargaren, foto: Bette Kaspers
 

De vakanties zijn voor de meeste mensen weer voorbij. Een periode waarbij we als mensen meer open staan voor andere gewoonten en culturen. We doen dingen die we alleen op vakantie doen. Op reis ontmoeten we andere mensen met een heel andere cultuur. Mensen die we in ons dagelijks leven niet tegenkomen. Waarom zouden we die mensen thuis ook niet ontmoeten? Dat kan heel leuk zijn. Ze wonen dichterbij dan je denkt. 
 

Zeist heeft van een oorsprong een witte uitstraling. Vraag buitenstaanders maar eens welk beeld ze van Zeist hebben. Steevast komt het beeld van een rijk dorp boven waar alleen maar witten wonen. De realiteit is echter anders. Weet je dat er in Zeist in totaal mensen met 103 verschillende nationaliteiten wonen? De grootste groepen zijn mensen afkomstig uit Marokko, Nederlands Indië, Suriname, Duitsland en Turkije. Ter vergelijking: onze hoofdstad Amsterdam telt 177 nationaliteiten. Daarmee is Amsterdam de meest multiculturele stad ter wereld.

Zeist is dus veelkleuriger dan vaak gedacht wordt. Maar hoe vaak ontmoet je deze gekleurde mensen nu echt? Mensen van een andere cultuur ontmoeten in je eigen woonplaats. Je moet daarvoor wel in beweging komen. Tijdens de komende Wereldreis krijg je de kans om eens iemand uit een andere cultuur te ontmoeten.

Dit najaar vindt voor de zesde keer de Wereldreis door Zeist plaats. Een evenement dat gericht is op de ontmoeting tussen mensen van verschillende culturen. Van 2 september tot medio oktober vinden er tal van uiteenlopende activiteiten plaats die je leven kunnen verrijken. Dat kan via voorstellingen, een markt of festival bezoeken, samen koken en eten, gesprekken, een bustocht, verhalen vertellen en sporten. Genoeg leuke dingen om in beweging te komen. Dit jaar richt de Wereldreis zich met name ook op kinderen en jongeren. Een veelzijdig programma met voor elk wat wils. Het evenement vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de nieuwe Stichting Wereldreis.

De Wereldreis wordt op 2 september geopend door burgemeester Koos Janssen met voorstellingen in het Slottuintheater achter Slot Zeist. Tevens een Wereldmarkt met allerlei kramen van betrokken organisaties en speciale kinderactiviteiten. Op 8 september is Gast aan tafel Somalië bij het ROC aan de Noordweg: ’s middags een kookworkshop en ’s avonds een gezamenlijk diner met een speciaal programma over Somalië.

Samen koken en samen eten verbroedert. Tenslotte begint het allemaal bij ontmoeting….

Meer informatie: zie op
www.wereldreiszeist.nl

 

 
menu.jpg

 Ook vriend worden?
 Zeistermagazine.nl
 wordt mede mogelijk
 gemaakt door onze
 vrienden:
 
g-kombinatie.JPG
 
 logo_zwembad_dijnselburg.jpg
 rkwoningbouw_klein_formaat.jpg
l-.jpg
o-.jpg
idea.jpg

   logo_asz.jpg