Hét internetmagazine over Zeistenaren
 

 

filmportret Wereldreis 2014 < klik hier
 

HOMEStelling van de maand

   

Foto van de maand

Uitslag:
Het is de sokkel van het Wilhemina monument in het Wilhelminapark.

   
    
Iets opzoeken?

Meld je aan als lezer!
Ontvang elke maand een bericht over de nieuwe editie.
Redactie:
Steven Spaargaren
Spaargaren Communicatie 2012

Hosting: DutchNet
Azijnhuisje als museum?
Columns - Standplaats Zeist
azijnhuis.jpg

Azijnhuisje in de steigers

1 september 2014
tekst: Steven Spaargaren, foto: Kees Linnenbank
 

Het Azijnhuisje staat vlak achter het nieuwe gemeentehuis tussen de nieuwe appartementen. Deze zomer wordt het verbouwd: er staan nu steigers rond. Ik heb het deze zomer zelf bekeken. Ik vraag me af wat er gaat gebeuren met het Azijnhuisje. Wordt het gegund aan de Zeister organisaties of wordt het commercieel uitgebaat? Het is duidelijk dat daar nog geen beslissing over genomen is. Het woord is aan de gemeenteraad.

Lees verder
 
Heideweg
Columns - Zeister wegen onder de loep
heideweg.jpg

Heideweg

1 september 2014
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank


Mijn vriendin heeft een aantal keren haar zorgen over de Heideweg naar de gemeente geuit. Het was de kwaliteit van het wegdek vol gaten, de levensgevaarlijke zone voor fietsers, de matige verlichting en de dood die voor de wandelaar op de loer lag. Eén onverwachte beweging was voldoende om ge-schept en als een egel platgereden te worden. Het laatste beeld dat ik van de Heideweg had - voor-dat die volledig verbouwd werd - was een grijze weg met een flauwe bocht die tot niets zou leiden met een paar zonnestralen die door de bomen vielen.

Lees verder
 
Advieswerk in Sumatra
Artikelen - Opkomende markten
sumatra-1.jpg

met de directeur

1 september 2014
tekst en foto’s: Gerard Ruijs


Na zijn vertrek als directeur van Figi is Gerard Ruijs actief via de organisatie PUM. Met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Ontwikkelingssamenwerking) vindt uitzending plaats naar een ontwikkelingsland. Zo dragen professionele vrijwilligers (senior experts) kosteloos hun kennis en ervaring over. Daarmee wordt zelfredzaamheid, ondernemerschap en duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten gestimuleerd. De vijfde aflevering komt vanuit Sumatra in Indonesië.

Lees verder
 
Advocaat
Columns - Verwonderingen in Zeist
advocaat.jpg

Advocaat

1 september 2014
tekst en foto: Ruud Vermaase


Ik kom haar telkens weer tegen bij mijn doordeweekse bezoekje aan Albert Hein (AH). Ze heeft zo’n ouderwetse deftige uitstraling: keurig gekapte grijze haren, een mooi sjaaltje en haar hoornen leesbril omhoog geschoven. Rond de zeventig schat ik. Bij alles wat ze pakt, gaat haar leesbril op haar neus en bestudeert ze het product. Na goedkeuring verdwijnt het in haar mandje. Ze heeft mij zojuist aangesproken op zoek naar toastjes.

Lees verder
 

 
menu.jpg

 Ook vriend worden?
 Zeistermagazine.nl
 wordt mede mogelijk
 gemaakt door onze
 vrienden:
 
g-kombinatie.JPG
 
 logo_zwembad_dijnselburg.jpg
 rkwoningbouw_klein_formaat.jpg
l-.jpg
o-.jpg
idea.jpg

   logo_asz.jpg