Hét internetmagazine over Zeistenaren
 

 

filmportret Wereldreis 2014 < klik hier
 

HOMEStelling van de maand

Woonwagencentrum Beukbergen moet een gewone wijk worden.
 
   

Foto van de maand

Uitslag:
De minaret van de Turkse Moskee in de Cornelis Vlotlaan in de Verzetswijk.

   
    
Iets opzoeken?

Meld je aan als lezer!
Ontvang elke maand een bericht over de nieuwe editie.
Redactie:
Steven Spaargaren
Spaargaren Communicatie 2012

Hosting: DutchNet
Hart van Zeist
Columns - Standplaats Zeist
centrumvisie-1.jpg

aanbieding centrumvisie

1 november 2014
tekst: Steven Spaargaren
 

Al jaren is Zeist op zoek naar zijn eigen Centrum. Een echt hart ontbreekt. Er is nu een tendens naar een compacter Centrum. Het gebied wordt kleiner in de plannen. Er gebeurt weer van alles rond het Centrum. Er ligt nu een centrumvisie ter tafel. Komt er nu een dorpsplein met uitzicht op de Klinker? Is er wel een echt hart in Zeist?


Lees verder
 
Atletiekvereniging FIT
Columns - Langs de velden
fit-1.jpg

René Scheffer

1 november 2014
tekst: René Scheffer, foto’s: Kees Linnenbank


Het is een donderdagavond rond 20.00 uur, wat licht vochtig/mistig al. Ik ben neergestreken bij atletiekvereniging FIT achter zwembad Dijnselburg. Wat zou er te doen zijn? Misschien een paar fanatieke middenafstandslopers, misschien een bestuursvergadering of wat mensen aan de bar? Het is geheel anders. De kantine is zo goed als leeg. Een jongedame zit huiswerk te maken. Het blijkt Eva Mollema, 15 jaar en B junior. We raken aan de praat over het gezelligheidsgehalte van het sporten bij FIT.

Lees verder
 
Rond Zuid-Afrika
Artikelen - Hulp vanuit zee
ronddekaap-1.jpg

op zee

1 november 2014
tekst en foto’s: Floor de Bruin


Floor de Bruin komt uit Zeist en heeft al jaren een droom. Zij  wil zich inzetten voor de armsten van deze wereld. In het najaar van 2013 vertrok ze naar Afrika en om te gaan werken voor Mercy Ships. Dat is een internationale christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die hoop en genezing brengt. Zij geeft gym- en computerlessen aan de 55 kinderen van de medewerkers die twee tot vijf jaar werken op het ziekenhuisschip. De tweede aflevering komt van de Africa Mercy op weg naar Madagaskar. Een drijvend dorp. Een ooggetuige verslag van een jongere uit Zeist.

Lees verder
 
Geen echte indo
Columns - Verwonderingen in Zeist
conimex.jpg
 

1 november 2014
tekst en foto: Ruud Vermaase

“Jij bent alleen maar indo als het je goed uitkomt”, beweerde een vriend jaren geleden een keer. Mijn nichten en neven serveerden mij af dat ik veel te vernederlandst was. En zelfs mijn vrouw riep eens uit: “Dan ben ik getrouwd met een indo, blijkt hij niet eens te kunnen koken”. En al die keren lachte ik het weg. Ik vond het altijd wel vermakelijk en inderdaad zat die vriend al die jaren er niet zo gek ver naast: alleen maar indo als het goed uitkomt.

Lees verder
 
Vraag en antwoord over Zeist - Bijdrage Jeannette van Andel
Schrijvershoek - Vraag en antwoord over Zeist
jeannettevanandel.jpg

Jeannette van Andel

1 november 2014
tekst: Jeannette van Andel, foto: Kees Linnenbank


Hoe wordt de Van Renesselaan weer veilig?


Soms rijd ik met de auto vanaf de Utrechtseweg de Van Renesselaan in en dan weet ik dat ik extra moet opletten. In het begin een wegversmalling, dan een scherpe bocht naar rechts, waarbij je bijna moet stilstaan als er een tegenligger komt. Dan weer een wegversmalling en ter hoogte van de Zinzendorflaan een constructie  waarbij je slalommend de weg moet nemen. Ik heb het gevoel dat ik op een vreemde manier auto rij.

Lees verder
 
Stripalbum Op missie
Recensies - Boeken
missie.jpg
1 november 2014
tekst: Ruud Vermaase


In deze rubriek recensies van boeken die met Zeist te maken hebben. Dat kan zijn omdat het boek over Zeist gaat of omdat de auteur in Zeist woont. De recensies zijn afkomstig zijn van iemand met een onafhankelijke blik. De achtste recensie is van Ruud Vermaase en gaat over een nieuwe strip van Wilbert van der Steen.


 
Lees verder
 
Inloopavond Dorpsplan Austerlitz
Columns - Standplaats Zeist
dorpsplein.jpg

dorpsplein Austerlitz

1 oktober 2014
tekst: Steven Spaargaren, foto: Kees Linnenbank
  

In Austerlitz gebeuren mooie dingen. Zo is er de zorgcoöperatie opgericht. Maat hoe staat het eigenlijk met de uitvoering van het Dorpsplan Austerlitz? Dat heeft een voorgeschiedenis. Ik heb gekeken naar de website van Austerlitz’ Belang. Dat is de spreekbuis van Austerlitz. Dan krijg je een goed beeld van wat er gaande is. Ik vraag me af hoe het nu is in Austerlitz. Wordt er nog een inloopavond gehouden zoals beloofd in 2013?

Lees verder
 
Nummertje trekken
Columns - Verwonderingen in Zeist
nummertje.jpg
1 oktober 2014
tekst en foto: Ruud Vermaase


Het is druk bij deze bakker, nummertje trekken dus. Nummer 62 en met de teller op 51 valt dat eigenlijk best wel mee. Mij bevalt het systeem van nummertje trekken wel. Eerlijker kan het niet, behalve bij de apotheek dan. Je moet misschien een keer bij een apotheek geweest zijn om het te begrijpen, maar ook al zit ik daar zelf regelmatig, ik begrijp het nog steeds niet. Bij binnenkomst kun je kiezen op een groot display met: 1 recept via arts 2 receptenbus 3 ik kom alleen iets kopen of overigen.

Lees verder
 
Het schip Africa Mercy
Artikelen - Hulp vanuit zee
opzee-1.jpg

op weg naar Madagaskar

1 oktober 2014
tekst en foto’s: Floor de Bruin


Floor de Bruin komt uit Zeist en heeft al jaren een droom. Zij wil zich inzetten voor de armsten van deze wereld. In het najaar van 2013 vertrok ze naar Afrika om te gaan werken voor Mercy Ships. Dat is een internationale christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die hoop en genezing brengt door het bieden van gratis medische zorg. Zij geeft gym- en computerlessen aan 34 kinderen van de medewerkers die twee jaar of langer werken op het ziekenhuisschip. De eerste aflevering komt van de Africa Mercy op weg naar Madagaskar. Een drijvend dorp. Een ooggetuige verslag van een jongere uit Zeist.

Lees verder
 
Stripalbum met drie korte verhalen
Recensies - Boeken
wilbert-1.jpg
1 oktober 2014
tekst: Ruud Vermaase


In deze rubriek recensies van boeken die met Zeist te maken hebben. Dat kan zijn omdat het boek over Zeist gaat of omdat de auteur in Zeist woont. De recensies zijn afkomstig zijn van iemand met een onafhankelijke blik. De zevende recensie is van Ruud Vermaase en gaat over het eerste stripalbum Ayak + Por van Wilbert van der Steen en Marc Legrendre.

Lees verder
 
Schutzpaadje
Columns - Zeister wegen onder de loep
 schutzpaadje.jpg

Schütz paadje 

1 oktober 2014
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank


Mijn afkeer is groot van alles wat het grootst of het kleinst, het best of het slechtst, het goedkoopst of het duurst, het lelijkst of het mooist is. Deze opsomming is nog maar een kleine uit de reeks van kwalificaties waardoor ik mij vroeger behoorlijk onbehaaglijk gevoeld heb. Gelukkig heb ik niet echt geleden onder de ‘min-zes’ cultuur, die mij mijn leven lang achtervolgd heeft en nog steeds doet. Sterker nog: ik heb mij in de schaduw van het ontbreken van succes in alle rust op mijn eigen wijze behoorlijk kunnen ontplooien - soms ging ik linksaf en dan weer rechts.  

Lees verder
 

 
menu.jpg

 Ook vriend worden?
 Zeistermagazine.nl
 wordt mede mogelijk
 gemaakt door onze
 vrienden:
 
 
 logo_zwembad_dijnselburg.jpg
 rkwoningbouw_klein_formaat.jpg
l-.jpg
o-.jpg
idea.jpg

   logo_asz.jpg