Hét internetmagazine over Zeistenaren
 

 

filmportret Wereldreis 2014 < klik hier
 

HOMEStelling van de maand

De vijf Zeister voetbalverenigingen moeten nu echt gaan fuseren in het nieuwe jaar.
 
   

Foto van de maand

Uitslag:
Het is het bronzen beeld op de Oude Postweg voor Austerlitz.

   
    
Iets opzoeken?

Meld je aan als lezer!
Ontvang elke maand een bericht over de nieuwe editie.
Redactie:
Steven Spaargaren
Spaargaren Communicatie 2012

Hosting: DutchNet
Over Kampers gesproken
Columns - Standplaats Zeist
beukbergen-1.jpg

Woonwagencentrum Beukbergen

1 december 2014
tekst: Steven Spaargaren, foto’s: Kees Linnenbank
  

De Kampers wonen in Woonwagencentrum Beukbergen. Dat wordt steeds meer een gewone wijk in Zeist. Woonwagens worden verplaatst en tegelijkertijd zijn er 42 woningen gebouwd die nu worden betrokken door bewoners in Beukbergen. Alle nieuwe huurders verhuizen van een woonwagen naar een woonhuis. Een omwenteling vindt plaats: hoe heeft dit zover kunnen komen? Wat vinden we zelf van de Kampers?

Lees verder
 
Aan de slag in Madagaskar
Artikelen - Hulp vanuit zee
madagaskar-1_copy.jpg

President van Madagaskar

1 december 2014
tekst: Floor de Bruin,  foto’s: Mercy Ships


Floor de Bruin komt uit Zeist en heeft al jaren een droom. Zij  wil zich inzetten voor de armsten van deze wereld. In het najaar van 2013 vertrok ze naar Afrika en om te gaan werken voor Mercy Ships. Dat is een internationale christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die hoop en genezing brengt. Zij geeft gym- en computerlessen aan de 55 kinderen van de medewerkers die twee tot vijf jaar werken op het ziekenhuisschip. De derde aflevering komt van de Africa Mercy in Madagaskar. Een drijvend dorp. Een ooggetuige verslag van een jongere uit Zeist.

Lees verder
 
Romantiek
Columns - Verwonderingen in Zeist
romantiek.png
1 december 2014
tekst en foto: Ruud Vermaase


De heater doet het niet bij onze tafel buiten in een café aan de Slotlaan. Op de een of andere manier ben ik altijd omringd door rokers en die zitten nu eenmaal graag buiten. Ook als de buitentemperatuur in de lage tientallen komt. We zitten met acht man aan de tafel, naast mij zit een pakweg twintig jaar jongere vrouw, misschien wel meer… Aan de andere kant van de tafel haar vriend, die weer wel rond mijn eigen leeftijd is.

Lees verder
 
Le Baron
Recensies - Restaurants
lebaron-1.jpg
1 december 2014
tekst: Peter, foto’s: Kees Linnenbank


Twee wisselende fijnproevers gaan onaangekondigd eten bij een restaurant. Culinair inzicht, schrijfkunst en kennis van Zeister horecawezen zijn kenmerken van de proevers. Ze worden aangeduid met de fictieve namen Peter en Petra. Het doel is om de lezer een zo volledig mogelijk en eerlijk beeld van het restaurant te geven. De proevers zijn onafhankelijk en zullen waar nodig verbeterpunten aanreiken. Deze keer Le Baron, geschreven door Peter. Eerder verschenen er recensies van Brasserie Slot Zeist, Plaza Latino, De Saffraan, Tapasrestaurant Ramblas, Pandarve, El Barco Latino, Lokaal Victoria, Cantina Italia, Bonaparte, Dubrovnik en Ichi.

Lees verder
 
Breullaan
Columns - Zeister wegen onder de loep
breullaan.jpg

de Breulburcht

1 december 2014
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank


Als ik via de Breullaan van het station Driebergen-Zeist naar huis loop, is de weg lang en eentonig. Waar de Heideweg nog enkele flauwe bochten kent, is de Breullaan kaarsrecht tot aan een horizon die onbereikbaar lijkt – vooral ’s nachts. Dan raak ik haast in een staat van onthechting en begin de Breullaan op Mondriaanse wijze te abstraheren. Ik realiseer mij dat de werkelijkheid van de nacht slechts uit twee zwarte lijnen met daartussen een kleurloos vlak bestaat.

Lees verder
 
Vraag en antwoord over Zeist - Bijdrage Ronald van Gemeren
Schrijvershoek - Vraag en antwoord over Zeist
ronaldboom.jpg

Ronald van Gemeren

1 december 2014
tekst: Ronald van Gemeren, foto: Kees Linnenbank


Wat te doen met het dilemma groen versus groen?


Ik woon in de Laan van Cattenbroeck. Ik zit met een dilemma.  Ik houd van de prachtige bomen in onze laan. In de lente met het vele frisse groen, in de zomer schaduw (soms te veel) en in de herfst een bont spektakel van prachtige herfsttinten. Aan de andere kant zou ik graag zonnepanelen op het dak willen om daar groene stroom mee op te wekken. Wat is er mooier dan gebruik te maken van het zonlicht en dat om te zetten in energie. De natuur biedt dat zomaar aan. Ik moet kiezen tussen groen versus groen.

Lees verder
 
Hart van Zeist
Columns - Standplaats Zeist
centrumvisie-1.jpg

aanbieding centrumvisie

1 november 2014
tekst: Steven Spaargaren
 

Al jaren is Zeist op zoek naar zijn eigen Centrum. Een echt hart ontbreekt. Er is nu een tendens naar een compacter Centrum. Het gebied wordt kleiner in de plannen. Er gebeurt weer van alles rond het Centrum. Er ligt nu een centrumvisie ter tafel. Komt er nu een dorpsplein met uitzicht op de Klinker? Is er wel een echt hart in Zeist?


Lees verder
 
Atletiekvereniging FIT
Columns - Langs de velden
fit-1.jpg

René Scheffer

1 november 2014
tekst: René Scheffer, foto’s: Kees Linnenbank


Het is een donderdagavond rond 20.00 uur, wat licht vochtig/mistig al. Ik ben neergestreken bij atletiekvereniging FIT achter zwembad Dijnselburg. Wat zou er te doen zijn? Misschien een paar fanatieke middenafstandslopers, misschien een bestuursvergadering of wat mensen aan de bar? Het is geheel anders. De kantine is zo goed als leeg. Een jongedame zit huiswerk te maken. Het blijkt Eva Mollema, 15 jaar en B junior. We raken aan de praat over het gezelligheidsgehalte van het sporten bij FIT.

Lees verder
 
Rond Zuid-Afrika
Artikelen - Hulp vanuit zee
ronddekaap-1.jpg

op zee

1 november 2014
tekst en foto’s: Floor de Bruin


Floor de Bruin komt uit Zeist en heeft al jaren een droom. Zij  wil zich inzetten voor de armsten van deze wereld. In het najaar van 2013 vertrok ze naar Afrika en om te gaan werken voor Mercy Ships. Dat is een internationale christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die hoop en genezing brengt. Zij geeft gym- en computerlessen aan de 55 kinderen van de medewerkers die twee tot vijf jaar werken op het ziekenhuisschip. De tweede aflevering komt van de Africa Mercy op weg naar Madagaskar. Een drijvend dorp. Een ooggetuige verslag van een jongere uit Zeist.

Lees verder
 
Geen echte indo
Columns - Verwonderingen in Zeist
conimex.jpg
 

1 november 2014
tekst en foto: Ruud Vermaase

“Jij bent alleen maar indo als het je goed uitkomt”, beweerde een vriend jaren geleden een keer. Mijn nichten en neven serveerden mij af dat ik veel te vernederlandst was. En zelfs mijn vrouw riep eens uit: “Dan ben ik getrouwd met een indo, blijkt hij niet eens te kunnen koken”. En al die keren lachte ik het weg. Ik vond het altijd wel vermakelijk en inderdaad zat die vriend al die jaren er niet zo gek ver naast: alleen maar indo als het goed uitkomt.

Lees verder
 
Stripalbum Op missie
Recensies - Boeken
missie.jpg
1 november 2014
tekst: Ruud Vermaase


In deze rubriek recensies van boeken die met Zeist te maken hebben. Dat kan zijn omdat het boek over Zeist gaat of omdat de auteur in Zeist woont. De recensies zijn afkomstig zijn van iemand met een onafhankelijke blik. De achtste recensie is van Ruud Vermaase en gaat over een nieuwe strip van Wilbert van der Steen.


 
Lees verder
 

 
menu.jpg

 Ook vriend worden?
 Zeistermagazine.nl
 wordt mede mogelijk
 gemaakt door onze
 vrienden:
 
 
 logo_zwembad_dijnselburg.jpg
 rkwoningbouw_klein_formaat.jpg
l-.jpg
o-.jpg
idea.jpg

   logo_asz.jpg