Hét internetmagazine over Zeistenaren
 

 

filmportret Wereldreis 2014 < klik hier
 

HOMEStelling van de maand

We moeten pas praten over de inrichting van het Centrum als er een verkeersvisie is.
 
   

Foto van de maand

Uitslag:
Toegangshek van de wijngaard op landgoed Hoog Beek en Royen.

   
    
Iets opzoeken?

Meld je aan als lezer!
Ontvang elke maand een bericht over de nieuwe editie.
Redactie:
Steven Spaargaren
Spaargaren Communicatie 2012

Hosting: DutchNet
Inloopavond Dorpsplan Austerlitz
Columns - Standplaats Zeist
dorpsplein.jpg

dorpsplein Austerlitz

1 oktober 2014
tekst: Steven Spaargaren, foto: Kees Linnenbank
  

In Austerlitz gebeuren mooie dingen. Zo is er de zorgcoöperatie opgericht. Maat hoe staat het eigenlijk met de uitvoering van het Dorpsplan Austerlitz? Dat heeft een voorgeschiedenis. Ik heb gekeken naar de website van Austerlitz’ Belang. Dat is de spreekbuis van Austerlitz. Dan krijg je een goed beeld van wat er gaande is. Ik vraag me af hoe het nu is in Austerlitz. Wordt er nog een inloopavond gehouden zoals beloofd in 2013?

Lees verder
 
Nummertje trekken
Columns - Verwonderingen in Zeist
nummertje.jpg
1 oktober 2014
tekst en foto: Ruud Vermaase


Het is druk bij deze bakker, nummertje trekken dus. Nummer 62 en met de teller op 51 valt dat eigenlijk best wel mee. Mij bevalt het systeem van nummertje trekken wel. Eerlijker kan het niet, behalve bij de apotheek dan. Je moet misschien een keer bij een apotheek geweest zijn om het te begrijpen, maar ook al zit ik daar zelf regelmatig, ik begrijp het nog steeds niet. Bij binnenkomst kun je kiezen op een groot display met: 1 recept via arts 2 receptenbus 3 ik kom alleen iets kopen of overigen.

Lees verder
 
Het schip Africa Mercy
Artikelen - Hulp vanuit zee
opzee-1.jpg

op weg naar Madagaskar

1 oktober 2014
tekst en foto’s: Floor de Bruin


Floor de Bruin komt uit Zeist en heeft al jaren een droom. Zij wil zich inzetten voor de armsten van deze wereld. In het najaar van 2013 vertrok ze naar Afrika om te gaan werken voor Mercy Ships. Dat is een internationale christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie die hoop en genezing brengt door het bieden van gratis medische zorg. Zij geeft gym- en computerlessen aan 34 kinderen van de medewerkers die twee jaar of langer werken op het ziekenhuisschip. De eerste aflevering komt van de Africa Mercy op weg naar Madagaskar. Een drijvend dorp. Een ooggetuige verslag van een jongere uit Zeist.

Lees verder
 
Stripalbum met drie korte verhalen
Recensies - Boeken
wilbert-1.jpg
1 oktober 2014
tekst: Ruud Vermaase


In deze rubriek recensies van boeken die met Zeist te maken hebben. Dat kan zijn omdat het boek over Zeist gaat of omdat de auteur in Zeist woont. De recensies zijn afkomstig zijn van iemand met een onafhankelijke blik. De zevende recensie is van Ruud Vermaase en gaat over het eerste stripalbum Ayak + Por van Wilbert van der Steen en Marc Legrendre.

Lees verder
 
Schutzpaadje
Columns - Zeister wegen onder de loep
 schutzpaadje.jpg

Schütz paadje 

1 oktober 2014
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank


Mijn afkeer is groot van alles wat het grootst of het kleinst, het best of het slechtst, het goedkoopst of het duurst, het lelijkst of het mooist is. Deze opsomming is nog maar een kleine uit de reeks van kwalificaties waardoor ik mij vroeger behoorlijk onbehaaglijk gevoeld heb. Gelukkig heb ik niet echt geleden onder de ‘min-zes’ cultuur, die mij mijn leven lang achtervolgd heeft en nog steeds doet. Sterker nog: ik heb mij in de schaduw van het ontbreken van succes in alle rust op mijn eigen wijze behoorlijk kunnen ontplooien - soms ging ik linksaf en dan weer rechts.  

Lees verder
 
Vraag en antwoord over Zeist - Bijdrage Kees Manintveld
Schrijvershoek - Vraag en antwoord over Zeist
keesmanintveld.jpg

Kees Manintveld

1 oktober 2014
tekst: Kees Manintveld, foto: Kees Linnenbank


Wat is de bedoeling van de hekken bij het fietspad?
 

Op het fietspad op de hoek Lommerlust en Utrechtseweg staan drie hekken. Ik fiets er regelmatig langs. Wat is de bedoeling hiervan? Dat is voor mij  en veel andere fietsers volledig onduidelijk. De hekken zijn een tijd geleden verplaatst. Maar het blijft moeilijk manoeuvreren op de fiets. Er is in feite een risico of gevaar gecreëerd. Ik vraag me af wat dit tot nu toe gekost heeft. Tenslotte moet er in Zeist bezuinigd worden. Wie helpt mij?

Lees verder
 
Azijnhuisje als museum?
Columns - Standplaats Zeist
azijnhuis.jpg

Azijnhuisje in de steigers

1 september 2014
tekst: Steven Spaargaren, foto: Kees Linnenbank
 

Het Azijnhuisje staat vlak achter het nieuwe gemeentehuis tussen de nieuwe appartementen. Deze zomer wordt het verbouwd: er staan nu steigers rond. Ik heb het deze zomer zelf bekeken. Ik vraag me af wat er gaat gebeuren met het Azijnhuisje. Wordt het gegund aan de Zeister organisaties of wordt het commercieel uitgebaat? Het is duidelijk dat daar nog geen beslissing over genomen is. Het woord is aan de gemeenteraad.

Lees verder
 
Heideweg
Columns - Zeister wegen onder de loep
heideweg.jpg

Heideweg

1 september 2014
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank


Mijn vriendin heeft een aantal keren haar zorgen over de Heideweg naar de gemeente geuit. Het was de kwaliteit van het wegdek vol gaten, de levensgevaarlijke zone voor fietsers, de matige verlichting en de dood die voor de wandelaar op de loer lag. Eén onverwachte beweging was voldoende om ge-schept en als een egel platgereden te worden. Het laatste beeld dat ik van de Heideweg had - voor-dat die volledig verbouwd werd - was een grijze weg met een flauwe bocht die tot niets zou leiden met een paar zonnestralen die door de bomen vielen.

Lees verder
 
Advieswerk in Sumatra
Artikelen - Opkomende markten
sumatra-1.jpg

met de directeur

1 september 2014
tekst en foto’s: Gerard Ruijs


Na zijn vertrek als directeur van Figi is Gerard Ruijs actief via de organisatie PUM. Met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Ontwikkelingssamenwerking) vindt uitzending plaats naar een ontwikkelingsland. Zo dragen professionele vrijwilligers (senior experts) kosteloos hun kennis en ervaring over. Daarmee wordt zelfredzaamheid, ondernemerschap en duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten gestimuleerd. De vijfde aflevering komt vanuit Sumatra in Indonesië.

Lees verder
 
Advocaat
Columns - Verwonderingen in Zeist
advocaat.jpg

Advocaat

1 september 2014
tekst en foto: Ruud Vermaase


Ik kom haar telkens weer tegen bij mijn doordeweekse bezoekje aan Albert Hein (AH). Ze heeft zo’n ouderwetse deftige uitstraling: keurig gekapte grijze haren, een mooi sjaaltje en haar hoornen leesbril omhoog geschoven. Rond de zeventig schat ik. Bij alles wat ze pakt, gaat haar leesbril op haar neus en bestudeert ze het product. Na goedkeuring verdwijnt het in haar mandje. Ze heeft mij zojuist aangesproken op zoek naar toastjes.

Lees verder
 

 
menu.jpg

 Ook vriend worden?
 Zeistermagazine.nl
 wordt mede mogelijk
 gemaakt door onze
 vrienden:
 
g-kombinatie.JPG
 
 logo_zwembad_dijnselburg.jpg
 rkwoningbouw_klein_formaat.jpg
l-.jpg
o-.jpg
idea.jpg

   logo_asz.jpg