FIGI

 

FIGI: VERRASSEND VEELZIJDIG

Door het multidisciplinair karakter van ons bedrijf bieden wij voor jou vele combinaties in één regie: Hotel Theater Figi. Van theatervoorstelling tot huwelijksfeest. Van productpresentatie tot hotelovernachting. Van boardmeeting tot een kop koffie. Wij presenteren voor jou amusement in de breedste zin van het woord. Daarbij staat een team van 150 mensen dag en nacht voor je klaar om de kwaliteit te leveren die je van ons verwacht en te zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

SINDS 1850

De basis voor het huidige Figi werd in 1850 gelegd met de opening van een banketbakkerij door de hernhutter Ludwig Wunsche. In 1902 nam George Figi deze banketbakkerij over en breidde hem uit met een winkel en theehuis met de naam Figi. In 1909 verhuisde het bedrijf naar Het Rond . In 1917 kwam Figi in handen van de familie Ruijs. Theo Ruijs sr. voegde in 1925 een hotel en concertzaal aan het concern toe. Al zijn broers en zussen vonden een plek in het familiebedrijf. De eerste generatie Ruijs legde de fundamenten van het moderne Figi.

THEATER SINDS 1925

In 1925 vond de feestelijke opening plaats van de concertzaal en sindsdien hebben vele artiesten en theatergezelschappen in Figi op de planken gestaan. De eerste toneelvoorstelling die gespeeld werd was door het Schouwtoneel “Drie wijze gekken” van Austin Strong. Een traditie uit die tijd is het signeren van Figi’s handtekeningenboek door de acteurs en musici. In de loop der jaren deden nagenoeg alle Nederlandse toneelgezelschappen het Theater Figi in hun tournee aan en veel bekende artiesten hebben het boek dan ook getekend.

DESIGNHOTEL 1994

Na jarenlange opeenvolgende verbouwingen en uitbreidingen van het gebouwencomplex concludeerde de tweede generatie Ruijs dat het oude Figi niet meer voldeed. In 1992 werd het oude Figi gesloopt. Eind 1994 was het nieuwe hotel-theater gerealiseerd: een gebouwencomplex met een karakteristieke interieurstyling op basis van het in Parijs gevestigde vermaarde ontwerpersduo Ravage, tot in detail consequent doorgevoerd door binnenhuisarchitect Corrie Ruijs en vormgever Jan Ruijs.

DERDE GENERATIE RUIJS

Sinds 2016 is de derde generatie Ruijs aan het roer in Figi met Diederik Ruijs en met Victoria Ruijs als directeur. In 2017 werden de zalen en het Grand Café vernieuwd. In 2018 opende de nieuwe Filmtheaterfoyer.

HOTEL THEATER FIGI

Bekijk de activiteit van de maand hier